Webinaari

Uudet Helsingin tekijät

Uudet Helsingin Tekijät on webinaari-sarja, jossa kuntavaalien ensikertalaiset Juho Jokinen ja Timo Saranpää haastattelivat Helsinkiä muokkaavia mielenkiintoisia ihmisiä. Kuntavaalien alla vieraina nähtiin talouselämän ja politiikan vaikuttajia, joilla oli paljon sanottavaa Helsingin (ja Suomenkin) tulevaisuudesta.

Vaalit menivät, mutta keskustelujen aiheet pysyvät tapetilla. Alta löydät linkit keskusteluihin ja voit kuunnella mistä puhuttiin.

Juho ja Timo lähtivät politiikkaan velvollisuudentunteesta ja halusta vaikuttaa. Kokemusta on kertynyt politiikkaa enemmän yrittäjyydestä sekä johtotehtävistä yrityksissä ja järjestöissä. Heitä yhdistää myös KTM:n koulutus ja kotiutuminen Helsinkiin myöhemmällä iällä. Jatkossakin kannattaa seurata kavereiden edesottamuksia. Työ (myöskin Helsingin kaupungin) luottamustehtävissä jatkuu, vaikkei paikkaa valtuustoon auennut. Stay tuned!

Ben Zyskowicz: Kuntavaalit – Mihin me oikein ryhdyimme

Tuesday, April 20, 2021
8:30 AM 9:30 AM

Ben Zyskowiczista tulee mieleen väistämättä Strindbergin terassi, Kolmen Sepän Patsas ja flyeria ojentava hymyilevä viiksiniekka. Kuka olisikaan parempi vieras luotsaamaan ensimmäistä kertaa Helsingissä ehdolla olevia politiikan saloihin.

Tunnin aikana luovimme läpi politiikkaa, vaalityötä ja päättäjien elämää tässä yhä polarisoituvassa ja digitalisoituvassa maailmassa. Mikä kaupunginvaltuutettuna on tärkeää, miten vaalityötä tehdään, ja miten viedä omien arvojen mukaisia asioita läpi kompromissien ja konsensuksien keskellä.

Jäikö webinaari kuulematta? Ei hätää onnistuu tästä.

Mika Sutinen: Yritykset ja kaupunki

Tuesday, April 27, 2021
8:30 AM 9:30 AM

Mika Sutinen etsii yhä parasta tapaa johtaa ihmisiä, luoda ja toteuttaa yrityksen strategiaa. Moni väittäisi, että hän on jo siinä Suomen parhaimmistoa. Kuopiolainen Mika istuu monen helsinkiläisyrityksen hallituksessa. Mm. Ellun Kanojen ja Reaktorin.

Keskustelemme Mikan kanssa siitä mikä on kaupungin rooli yritysten menestyksessä, ja mikä tekee kaupungista elinvoimaisen ja vetovoimaisen. Entä mitä opittavaa pääkaupungilla olisi Savon mafiasta ja Kuopiosta?

Jäikö webinaari kuulematta? Ei hätää onnistuu tästä.

Lotta Backlund – Näin Helsinkiä johdetaan

Tuesday, May 4, 2021
8:30 AM 9:30 AM

Reipas Ihminen. Lotta Backlundille voisi kirjoittaa monta eri titteliä, mutta osuvin kaikista lienee Reipas Ihminen. Onhan hän juuri kirjoittanut kirjan ”Sano kyllä! – Miten saada reippaudella suhteetonta etua työelämässä ja muussakin elämässä” Sinänsä ei siis ihme että hän sanoi kyllä myös pyyntöömme tulla vieraaksemme.

Lotta työskentelee pormestari Jan Vapaavuoren poliittisena erityisavustajana ja osaa viestinnän ammattilaisena pukea asiat sanoiksi. Siksi lieneekin soveliasta, että kysymme neuvoja Helsingin johtamisesta juuri häneltä.

Tunnin aikana luovimme läpi kaupungin päätöksentekoa, valtasuhteita, lautakuntia ja roolituksia. Kysymme miten päätöksiä voisi tehdä paremmin, ja toivotamme Lotalle onnea myös vaalityössä, onhan hänkin ehdolla samaiseen valtuustoon.

Jäikö webinaari kuulematta? Ei hätää onnistuu tästä.

Elina Valtonen: Kokoomus ja ehdokas -tavoitteet Helsingissä

Tuesday, May 11, 2021
8:30 AM 9:30 AM

Elina Valtonen on tuonut aimo annoksen energiaa, tietotaitoa ja eurooppalaista näkemystä Kokoomuksen politiikkaan. Helsinkiin kuntavaaleissa ehdolle asettuneen Elinan kanssa pohdimme mikä Kokoomuksen kannalta on Helsingissä tärkeintä tulevan neljän vuoden aikana.

Tunnin aikana utelemme myös Elinan näkemyksiä puoluepoliittisesta vaikuttamisesta. Miten puolueen sisäiset valtasuhteet toimivat, miten ja missä kannattaa vaikuttaa, ja miten meidän puoluepolitiikan untuvikkojen käy, kun vastassa on ikänsä poliittista peliä harjoitelleet puolueen kasvatit.

Jäikö webinaari kuulematta? Ei hätää onnistuu tästä.

Kim Väisänen: Startuppien Helsinki

Tuesday, May 18, 2021
8:30 AM 9:30 AM

Kim Väisänen on lyönyt vetoa, ettei koskaan asetu ehdolle poliittisissa vaaleissa. Poliittisissa asioissa hän on silti aktiivinen. Tosin tunnetumpi hän taitaa olla nopean kasvun liiketoiminnasta, startup-sijoituksistaan ja Leijonan luola -ohjelmasta.

Kimin kanssa käymme läpi julkisen vallan roolia yritysten kasvun mahdollistajana, sekä tietenkin Helsingin kuumana käyvää startup-skeneä. Kimi jäi kenties joillekin mieleen maksettuaan salolaiselle kunnanvaltuutetulle 500 euroa hänen pahoitettuaan mielensä uimahallissa. Siksi kysymmekin mistä meidän kannattaisi pahoittaa mielemme?

Jäikö webinaari kuulematta? Ei hätää onnistuu tästä.

Laura Salonen: Kauppahallit kuuluvat kaupunkiin

Tuesday, May 25, 2021
8:30 AM 9:30 AM

#juustoansa. Laura Salonen arvostaa avoimuutta & Porsche-miehiä. Näin hän avaa Twitter-profiilinsa. Tähän tahtonaiseen kiteytyy paljon keskustan kauppahalli- tai kivijalkaerikoiskauppiaan henkeä. Laura perusti Juustoansa-yrityksensä vanhaan kauppahalliin juuri kun Korona teki tuloaan.

Lauran kanssa haluamme puhua elävästä ja eloisasta Helsingin keskustasta sekä siitä suhteesta, jonka keskustan pienyrittäjä kaupungin kanssa toivoisi. Oman lisänsä keskusteluun saattaa tuoda Twitter, jossa Laura ei ole aivan hiljainen.

Jäikö webinaari kuulematta? Ei hätää onnistuu tästä.

Jasmiina Vilpponen: Ravintoloitsijan / startup-yrittäjän Helsinki

Tuesday, June 1, 2021
8:30 AM 9:30 AM

Jasmiina Vilpponen perusti miehensä kanssa Bär Barin, suomalaisen smoothie- ja sandwichbaarin, joka on loistanut herkullisuudellaan myös koronan keskellä. Jasmiinan oma reseptiikka siis selkeästi toimii, vaan mikä olisi toivottava resepti kaupungin ja yrittäjien dialogille?

Jasmiinan kanssa puhumme koronarajoituksista, elävästä keskustasta, ravintolatoiminnasta Helsingissä sekä siitä, miten kaupunki voi olla parhaiten mukana luomassa ilmapiiriä, jossa startup-ideoista kasvattaa menestystarinoita. Emme myöskään voi olla puhumatta marjoista, smoothieista ja sandwicheistä.

Jäikö webinaari kuulematta? Ei hätää onnistuu tästä.

Juhana Vartiainen – Helsingin seuraavat neljä vuotta

Friday, May 28, 2021
5:00 PM – 6:00 PM

“The Nordic Model” Vuonna 2007 Juhana Vartiainen oli mukana tutkimusryhmässä Bengt Holmströmin, Sixten Korkmanin Torben Andersenin ja Seppo Honkapohja kanssa. He osoittivat, että pohjoismaisen yhteiskunnan vahvuus on nimenomaan vahvan markkinatalouden ja hyvinvointivaltion yhdistelmä.

Poliittiselle kentällä Juhana rynnisti vuoden 2015 eduskuntavaaleissa. Nyt, vuoden 2021 kuntavaaleihin Juhana kampanjoi Kokoomuksen pormestari-ehdokkaana, ja osuvaa onkin kysyä häneltä minkälaisena hän näkee Helsingin tulevat neljä vuotta: mitkä ovat vaalikauden tärkeät päätökset, missä onnistuminen on pakollista, missä suotavaa.

Innolla myös odotamme Juhanan osaavaa kommentointia työelämästä, makrotaloudesta ja politiikan suunnasta.

Jäikö webinaari kuulematta? Ei hätää onnistuu tästä.

Vieraana Pertti Salolainen

Tuesday, June 8, 2021
8:30 AM 9:30 AM

Ministeri, kansanedustaja, suurlähettiläs, ulkopoliitikko, WWF Suomen kunniaperustaja ja luontokuvaaja Pertti Salolainen. Suuresti kunnioittamani politiikan suurmiehen kanssa puhumme varmasti luonnosta, metsästä, ja myös Helsingin nykyisestä ja tulevasta tavasta rakentaa ja hoitaa ympäristöään.

Monissa liemissä keitetyltä Pertiltä voimme varmasti myös oppia politiikasta, vaaleista, niin globaaleista, kuin kaupunkien ongelmista. Voit olla varma, että tästä show’sta tulee mielenkiintoinen katsaus niin vaalien, politiikan, kuin koko maailmankin nykytilaan.

Jäikö webinaari kuulematta? Ei hätää onnistuu tästä.

Lue uusin blogini